Mancaruri cu legume: Mancaruri cu diverse legume si zarzavaturi ( 52 retete )
Dovlecei pane cu smantana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2369) Se curata dovleceii de coaja, se spala, dupa care se taie rondele. Se sareaza si se pipereaza putin, dupa care se lasa 5 min sa se patrunda. Separat se bat ouale. Dovlecii se dau prin faina si ou si se prajesc la foc mic intr-o tigaie.
Dovlecei la cuptor cu carne(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4332) Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele si se sareaza. Carnea tocata se condimenteaza, se amesteca cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat si putin marar. Intr-o tava unsa cu ulei se pune un strat de dovlecei peste care se pune carnea tocata si apoi iarasi dovleci. deasupra se pun rosiile taiate rondele si o cana cu apa. Se lasa in cuptor aprox.30-40 min. Cind este gata, se pune restul de marar tocat.
Fasole batuta(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1462) Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun. A doua zi se pune la fiert, se lasa sa dea cateva clocote, apoi se scurge apa inlocuind-o cu alta apa calduta. Se repeta aceasta operatie de trei ori. Se lasa fasolea sa fiarba bine in ultima apa (pana se poate strivi bobul cu usurinta intre degete), se strecoara si se trece prin sita. Ceapa taiata pestisori se prajeste in ulei, se adauga boiaua si se amesteca. Fasolea trecuta prin sita se pune intr-un castron si se freaca cu uleiul ramas de la prajitul cepei pana se obtine o pasta spumoasa. Se sareaza, se adauga usturoiul si se amesteca. Apoi se asaza pe o farfurie de servit, presarand deasupra ceapa prajita.
Fasole verde cu rosii si usturoi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2486) Pastaile se curata, se spala, se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pana se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2 minute, se adauga usturoiul si se ia de pe foc. Se amesteca cu pastaile bine scurse. Intr-un vas potrivit se aseaza jumatate din cantitatea de fasole, peste care se aseaza jumatate din rosiile taiate felii, se presara cu pesmet, patrunjel tocat si sare, se adauga din nou ultimul strat de fasole, rosii si pesmet, se stropeste cu o lingura de ulei si se da la cuptor pentru 20 minute.
Fasole alba cu sos de rosii(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1481) Fasolea, inmuiata din ajun in apa cu un virf de cutit de bicarbonat, se fierbe in apa rece impreuna cu morcovul si o ceapa, pana se inmoaie. Se prajeste cealalta ceapa in ulei, se adauga sosul de rosii fiert separat cu foaia de dafin, sare, piper si zahar. Fasolea fiarta se serveste in acest sos.
Fasole verde cu oua(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1529) Fasolea verde se curata, se spala si se pune la fiert. Fasolea fiarta se asaza intr-o cratita, se stropeste bine cu ulei si se presara bogat cu cascaval ras. Deasupra se toarna oua batute amestecate cu smantana, putina faina, sare, piper si verdeata tocata. Se da la cuptor.
Rosii umplute cu jumari de ou(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1489) Ouale se amesteca cu laptele se adauga condimentele si verdeata si se prajesc in ulei incins, amestecand, pana se intaresc jumarile. Se golesc cateva rosii de miez, depinde cat sunt de mari, si se umplu cu jumarile de ou, se presara cascaval peste ou si se pune desupra capacelul. Se pun in tava unsa cu ulei si se dau 15 min la cuptor.
Rosii cu ciuperci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1469) Ciupercile se taie felii si se calesc in putin ulei impreuna cu ceapa taiata mai marunt. Se condimenteaza, se amesteca cu un ou si patrunjel verde, tocat. Se golesc rosiile de continut, se umplu cu amestecaul de ciuperci si se pun in tava unsa cu putin ulei. Printre rosii se adauga miezul de rosii si smantana. Se poate adauga si branza/cascaval ras. Se da la cuptor pentru 25-30 min.
Rosii cu orez(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1358) Orezul se fierbe in apa cu sare si un cub de supa de carne. Se amesteca apoi cu un ou, o lingura de unt, 3 liguri smantana, branza sau cascaval ras, condimente si verdeata tocata. Se golesc rosiile de continut, se presara cu sare in interior si se umplu cu amestecul de orez. Se pun in tava unsa si se toarna deasupra un pahar cu smantana. In amestecul de orez se poate pune si carne de friptura sau sunca cuburi. Se dau la cuptor pentru 30 min. sunca cuburi.
Rosii umplute cu oua(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1684) Se spala rosiile, se sterg bine, se taie capacelul si se scobesc cu o lingura. Se sareaza in interior si se lasa sa se scurga circa o ora cu gura in jos. Usturoiul zdrobit, ceapa tocata si cimbrul se calesc in uleiul incins, pana ce devin sticloase. Miezul de la rosii se toaca mai mare, se amesteca cu rosii din conserva si se pun pe foc sa dea cateva clocote, amestecand continuu (cca 5 minute). Se adauga sare, piper si se toarna intr-o forma unsa. Se asaza rosiile scurse una langa alta - in sos si se pipereaza in interior. Se sparg pe rand ouale intr-o ceasca si se lasa sa alunece usor in cate-o rosie. Se presara deasupra cascavalul ras si se lasa in cuptorul incins (180 grade C) cam 25 de minute, sa se intareasca.